Tai yra tinklapio BETA versija – jei radote klaidų ar netikslumų, praneškite mums el. pašto adresu tic@siauliai.lt Senoji svetainės versija
Paieškos forma

Iš pelenų prikeltas dvaras atgimė įspūdingu restoranu

2017-06-26

Šiauliuose, 95Rėkyvos ežero pakrantėje esantis Karpių dvaras sulaukė savo atkūrimo valandos. Šią savaitę buvusioje dvaro sodyboje duris atvėrė įspūdingas restoranas „Žvejų užeiga“.

 

 Istorinei vietai įpūtė antrą gyvenimą

 

2017-ųjų birželio 21-oji turėtų įsirašyti į istoriją, kaip diena, kai buvo atkurti išlikę Rėkyvos dvaro pastatai. Tokį ambicingą tikslą per ketverius metus tikrove pavertė SPA centro ir viešbučio Bubiuose savininkas Vladimiras Keclachas.

Prieš kelerius metus auk­cio­ne nu­pirk­tas buvęs dvaro kumetynas bei ūkinis pastatas bu­vo ava­ri­nės būk­lės. Pir­mi pa­sam­dy­ti sta­ty­bi­nin­kai ga­li­my­bę pri­kel­ti dva­rą pa­va­di­no uto­pi­ja. Netrukus paaiškėjo, kad ta utopija – kur kas didesnė, nei tikėtasi: po archeologinių tyrimų rasti gerokai didesni pamatai. Būtent ant jų iškilo stikline terasa sujungtas restoranas ir viešbutis „Žvejų užeiga“. Tai lyg duoklė šiai vietai, nes būtent taip vadinosi ir čia anksčiau veikusi maitinimo įstaiga.

 

Vietiniai produktai, gyva muzika ir brička

 

Apsilankymas „Žvejų užeigoje“ – tai kelionė ne tik per europietišką virtuvę, bet ir nuostabi pažintis su naujais skoniais jaukiai įrengtoje aplinkoje, mėgaujantis Rėkyvos ežero panorama. Stiklinėje terasoje besigardžiuodamas meistriškai paruoštu karpiu ar ant grotelių kepta sviestažuve  ir stebėdamas nerimstančius buriuotojus priešaky, atrodo, paleidi ir savo jusles pavėjui. Malonumas tampa tiesiog nesuvaldomas. 

Restorano meniu vyrauja žuvies patiekalai. Nemažai žuvų, kaip ir dauguma produktų, tiekiami iš vietinių ūkių. Aukščiausios kokybės sezoniniai ingridientai ir darnus, patyrusių virėjų kolektyvo darbas čia gali sukurti netikėtą skonių puotą.

„Sekame vyraujančias tendencijas, tyrinėjame vietinius natūralius produktus, būdingus mūsų kraštui, kas restorano patiekalams suteikia gerą skonį bei užtikrina šviežumą“, – sako restorano vadovė Rita Draugelienė. Kad pietų ar vakarienės skonis dar geriau atsiskleistų, galima rinktis vieną iš įprastų ar rūšinių vynų. 

Patiekalų kainos – įkandamos ir eiliniams klientams, tad čia vienodai laukiami tiek šiauliečiai, tiek vietiniai ir užsienio turistai. Šią vietą itin turėtų pamėgti šeimos – mažiesiems restorano lankytojams  sukurtas vaikiškas meniu, kepamos ir vaikų mėgstamos picos. Jau visai netrukus bus įrengta ir vaikų žaidimų aikštelė. Jos belaukiant taip pat netrūksta pramogų – restorano lankytojams siūloma leistis brička (arklio kinkiniu) vingiuotais Rėkyvos miško parko keliukais, taip pat bus galimybė įsiamžinti retro  fotografijoje. 

Jau artimiausiu metu restoranas kvies mėgautis maistu ir gyvos muzikos vakaruose. Į naujų skonių paieškas bus galima leistis ir degustacinių vakarienių metu.

 

Artimiausioje vizijoje – apžvalgos bokštas

 

Kultūros paveldo objektų atkūrimas – reikšmingas įvykis Šiauliams. Užeigos atidarymo šventėje „Žvejų užeigos“ savininkus sveikino Šiaulių miesto meras Artūras Visockas, Šiaulių miesto savivaldybės administracijos vadovai bei kiti garbingi svečiai, vienaip ar kitaip prisidėję prie dvarvietės atkūrimo. Visi valdžios atstovai išvien sutiko – dabar kaip niekad regintys pretekstą siekti, kad Rėkyva taptų verta naujojo restorano.

Atgimstanti Rėkyva turėtų traukti traukti vietinius ir užsienio turistus – Rėkyvoje kaip niekad jaučiama šeimininko ranka. Savivaldybė ruošiasi atnaujinti Rėkyvos ežero pagrindinį tiltą bei pasirūpinti kelių danga. Malonių staigmenų žada ir „Žvejų užeiga“ – dar šį rudenį duris turėtų praverti „Žvejų užeigos“ viešbutis. Planuose – apžvalgos bokštas. Juo turėtų virsti šalia ežero pakrantės stūkstantis vandentiekio bokštas. Jis, visaip kaip ir Rėkyvos dvarvietė, – kultūros paveldo objektai.

Tai ne pirmoji dvarvietė, kurią V. Keclachas prikelia naujam gyvenimui: Bubiuose, XIX a. Zubovų dvare veikia „Grafo Zubovo“ viešbutis – restoranas. 

Rėkyvos ežero panorama kaip ant delno: pasigėrėti nuostabiais vaidais galima tiek lauko terasoje, tiek restorano viduje. 

Rėkyvos ežero panorama kaip ant delno: pasigėrėti nuostabiais vaidais galima tiek lauko
terasoje, tiek restorano viduje.

Restorano atidarymo metu svečiai galėjo įsiamžinto retro fotografijose. Tokią galimybę netrukus turės ir restorano lankytojai.

Restorano atidarymo metu svečiai galėjo įsiamžinto retro fotografijose. Tokią galimybę
netrukus turės ir restorano lankytojai.

Apžvalgos bokštą lemta turėti ir Šiauliams: juo turėtų virsti šalia „Žvejų užeigos“ esantis vandentiekio bokštas.

Apžvalgos bokštą lemta turėti ir Šiauliams: juo turėtų virsti šalia „Žvejų užeigos“ esantis
vandentiekio bokštas.

Šiaulietis su dvarų kultūra susipažino dar būdamas vaikas. Tuomet iš Sibiro grįžę jo tėvai su šešiais vaikais (penkiomis dukromis ir vieninteliu sūnumi) buvo apgyvendinti Bubių (Šiaulių r.) dvarvietėje, viename iš dvaro ūkinių pastatų. Vienas iš dvaro pastatų vėliau tapo jo nuosavybe.

Šiaulietis su dvarų kultūra susipažino dar būdamas vaikas. Tuomet iš Sibiro grįžę jo tėvai su
šešiais vaikais (penkiomis dukromis ir vieninteliu sūnumi) buvo apgyvendinti Bubių (Šiaulių
r.) dvarvietėje, viename iš dvaro ūkinių pastatų. Vienas iš dvaro pastatų vėliau tapo jo
nuosavybe.

Antrajame restorano aukšte – erdvi ir funkcionali bei šiuolaikiša konferencijų salė, galinti  priimti  ir šimtą dalyvių

Antrajame restorano aukšte – erdvi ir funkcionali bei šiuolaikiška konferencijų salė, galinti priimti ir šimtą dalyvių.

Į restorano atidarymo šventę atvykęs Šiaulių miesto meras Artūras Visockas ir Šiaulių miesto savivaldybės atstovai „Žvejų užeigai“ linkėjo klestėjimo.

Į restorano atidarymo šventę atvykęs Šiaulių miesto meras Artūras Visockas ir Šiaulių
miesto savivaldybės atstovai „Žvejų užeigai“ linkėjo klestėjimo.

Proveržis – turizmui: Šiaulių turizmo informacijos centro direktorė Rūta Stankuvienė neslėpė tikinti, kad „Žvejų užeiga“ bus itin mėgstama turistų.

Proveržis – turizmui: Šiaulių turizmo informacijos centro direktorė Rūta Stankuvienė
neslėpė tikinti, kad „Žvejų užeiga“ bus itin mėgstama turistų.

Restorano virtuvėje – patys šiuolaikiškiausi įrengimai, leidžiantys išsaugoti kaip įmanoma didesnę maisto vertę ir padedantys maksimaliai atskleisti patiekalų skonines savybes. Čia viešėję maisto veterinarijos tarnybos atstovai nusistebėjo, kad Šiauliai dar to nebuvo matę. 

Restorano virtuvėje – patys šiuolaikiškiausi įrengimai, leidžiantys išsaugoti kaip įmanoma
didesnę maisto vertę ir padedantys maksimaliai atskleisti patiekalų skonines savybes. Čia
viešėję maisto veterinarijos tarnybos atstovai nusistebėjo, kad Šiauliai dar to nebuvo
matę.

„Žvejų užeigos“ interjeras – kruopštus architektės Ilonos Vaznonienės darbas. 

„Žvejų užeigos“ interjeras – kruopštus architektės Ilonos Vaznonienės darbas.

 

PASIRINKITE